Dit boek is in 2018 dit boek uitgebracht en nu niet meer of slecht verkrijgbaar. Een nieuwe versie van Machinebrein zal helaas niet meer verschijnen. Deze website is alleen ter ondersteuning van de bestaande gebruikers.208 pagina's • hardcover • full colour • printouts en digitale illustraties als download beschikbaar

Bekijk ook de filmpjes op youtube.

verkorte inhoud:

Wat is een computer?

In deze inleiding wordt omschreven wat een computer is, hoe een computer werkt en wat een computer wel en niet kan. Hoe kan je een computer laten doen wat jij wilt?

Scratch

In de Scratch-lessen maak je kennis met de bouwstenen van het programmeren. Je maakt een animatie, games, een kwis, 'kunst', of je eigen projecten. Stap voor stap komen concepten aan de orde als opeenvolging, herhaling, als... dan..., variabelen en objecten.

mBlock

In deze Scratch-kloon neem je de opgedane kennis en ervaring mee naar de fysieke wereld. Je leert op een eenvoudige manier sensoren, LEDs en potmeters en complete robots programmeren. Je gebruikt hierbij modules en robots van Makeblock zoals de mBot of Ranger. In dit boek laat je deze robots rond rijden zonder ergens tegen op te botsen, een afgebakend gebied 'schoonhouden', of lijnen tellen.
over machinebreinbekijk machinebreinmakeblock-pakketteninfo